Previous slide
Next slide

Alacsony immunreaktivitású alakor genotípusok immunanalitikai vizsgálata és reológiai jellemzése

A búzamagban található tartalékfehérjék negatív tulajdonsága, hogy immunválaszt kiváltó peptideket (epitópokat) tartalmazhatnak, melyek pl. coeliákiát vagy búza allergiát okoznak. A tervezett kutatás fő célja előzetes vizsgálataink alapján kiválasztott négy alacsony immunreaktivitást mutató alakor genotípus szántóföldi felszaporítása öko-és konvencionális termesztéstechnológiával, liszt és tészta minősítése proteomikai, analitikai és különböző mikro-módszerek segítségével. A kutatás eredményei hasznos információval szolgál a klinikusoknak, kutatóknak és az élelmiszeriparnak egyaránt, melyek alapján a projekt további célja az alakor genotípusok bevonása a preklinikai és élelmiszer-feldolgozási vizsgálatokba.

ELÉRHETŐSÉGEK

Mezőgazdasági Kutatóintézet

Székhely: 2462 Martonvásár, Brunszvik u. 2.

Levelezési cím: 2462 Martonvásár, Brunszvik u. 2. Pf. 19.

Adószám: 15300519-2-07

Közösségi adószám: HU15300519

Telefon: +36 22 569 570; +36 22 569 590

Fax: +36 22 460 213

E-mail: mgi@atk.hu

© Copyright ATK Minden jog fenntartva. 2022