Previous slide
Next slide

A HUN-REN SZBK Növénybiológiai Intézet és a HUN-REN Agrártudományi Kutatóközpont szakmai napja

Április végén Martonvásáron, a HUN-REN Szegedi Biológiai Kutatóközpont (HUN-REN SZBK) Növénybiológiai Intézete és a HUN-REN Agrártudományi Kutatóközpont (HUN-REN ATK) közösen rendezte meg szakmai napját, melynek célja a már meglevő együttműködések mellett új szakmai kapcsolódási pontok feltárása volt.

A rendezvény során a két kutatóközpont kollégái az együttműködés lehetőségeit járták körül, 17 rövid előadás és a kapcsolódó diszkussziók segítségével, kiemelve a kutatási portfólióik közötti számos kapcsolódási pontot.

A szakmai nap zárásaként a résztvevők betekintést nyertek a Metabolomikai platform és a Fenotipizáló platform működésébe, melyek mind fontos eszközök a kutatásokban, valamint meglátogatták az Agroverzumot is, ami a HUN-REN ATK látogatóközpontja.

A rendezvényen résztvevők kiemelt figyelmet fordítottak az új együttműködési lehetőségekre és projektek megvalósítására, melyek reményeik szerint lendületet adhatnak a jövőbeli kutatásoknak. A résztvevők lelkesen fogadták a szakmai napot, és pozitív visszajelzéseikkel jelezték, hogy szívesen folytatnák a közös munkát. A rendezvény sikeres volt abban, hogy összehozta a két kutatóközpont szakembereit és elősegítette az együttműködés és tudásmegosztás kultúrájának erősödését. Ez a szakmai nap csak egy első lépés a hosszú és sikeres együttműködés irányába.

Facebook
Twitter
LinkedIn

© Copyright ATK Minden jog fenntartva. 2023