Previous slide
Next slide

Agrokémia és Talajtan Online

Az AGROKÉMIA ÉS TALAJTAN az Akadémiai Kiadó AKJournals portfóliójában magyar és angol nyelven megjelenő, lektorált tudományos folyóirat a föld- és környezettudományok, a kémia és a biológia területén. 1951-ben alapították, mely jelenleg a HUN-REN ATK Talajtani Intézet (korábban jogelődjei a Magyar Tudományos Akadémia Talajtani és Agrokémiai Kutatóintézet, MTA TAKI; Agrártudományi Kutatóközpont Talajtani és Agrokémiai Intézet, ATK TAKI; Agrártudományi Kutatóközpont Talajtani Intézet, ATK TAKI) kiadványaként jelenik meg 1972-től 1997-ig a Magyar Agrártudományi Egyesület Talajtani Társaságának, 1999-től az MTA Agrártudományok Osztályának támogatásával.

A folyóirat a talajtan, az agrokémia és növénytáplálás, a talajmikrobiológia, és az agroökológia szakterületeken közöl eredeti tudományos közleményeket, mind magyar, mind angol nyelven, míg a „Szemle” rovatában összefoglaló és elemző témaismertetéseket, beszámolókat hazai és nemzetközi rendezvényekről, valamint könyvismertetéseket. „Vita” rovatában helyt ad egy-egy aktuális tudományos kérdésben képviselt véleményeknek, polémiáknak. Szerkesztőbizottsága a szakterület hazai prominens személyiségeiből áll. A folyóirat a PhD képzésekben részt vevő hallgatók és fiatal szakemberek meghatározó publikációs színtere.

Az Agrokémia és Talajtan korábbi cikkei a MTA Könyvtár és Információs Központ REAL-J repozitóriumában is elérhetők. Amennyiben konkrét cikkre van szüksége, kérem jelezze szerkesztőségünknek az editorial.agrokemia@atk.hun-ren.hu e-mail címen.

Cikkek keresése: REAL-J

Cikkek feltöltése: OJS

ELÉRHETŐSÉGEK

Talajtani Intézet

Székhely: 1022 Budapest, Herman Ottó út 15.

Levelezési cím: 1022 Budapest, Herman Ottó út 15.

Adószám: 15300519-2-07

Közösségi adószám: HU15300519

Telefon: +3622569500

Fax: +3622460213

E-mail: taki@atk.hu

© Copyright ATK Minden jog fenntartva. 2022