szechenyi-terv-plusz-front
szechenyi-terv-plusz-front

Science Fair program

Previous slide
Next slide

Science Fair program

Az Agrártudományi Kutatóközpont tudományos intézeteinek innovatív kutatási eredményei a növénytermesztés számára olyan eszközöket, ismereteket, módszereket, fajtákat szolgáltatnak, amelyek révén a jelenlegi változó környezeti feltételek mellett, megfelelően előkészített tervek alapján hatékony gazdálkodást folytathatnak a gazdálkodók. A Scinece Fair célja azoknak a tudományos eredményeknek az átadása és a tényleges gyakorlati hasznosulás lehetőségeinek a bemutatása, amelyek hozzájárulnak az agrár-ökoszisztéma összetett rendszerének, működésének a megértéséhez és gyakorlati hasznosításához. A mezőgazdasági gyakorlatban résztvevők egyszerre egy helyen ismerhetik meg az Agrártudományi Kutatóközpontban zajló kutatásokat, a genetikai vizsgálatoktól a vetőmag-előállításig, a talaj-mikrobiológiától a tápanyag-gazdálkodási szaktanácsadásig.

A PROGRAM

WORKSHOP

A Mezőgazdasági Intézet, a Növényvédelmi Intézet és a Talajtani Intézet tematikus bevezető előadásai, kerekasztal beszélgetések:

Témák:

  • Környezeti kihívások – tudományos válaszok: klímaszorongástól a klímareménységig
  • A talajok termőképességének megőrzése
  • Hagyományos és precíziós növénynemesítési eljárások
  • Fenntartható növényvédelem
  • Drónok harca – Útban a digitális mezőgazdaság felé

INTERAKTÍV KIÁLLÍTÁS

A megadott témakörökben végzett tudományos kutatásokat ismertető interaktív bemutató, eszközökkel, elérhető digitális és audiovizuális tartalmakkal, kiadványokkal.

Kapcsolattartó: Takács-Zsebeházy Rita
Elérhetőség: info@agroverzum.hu